Maak je eigen chips!
Spullen
- Bakpapier
- Kommetje water
- Magnetron
Ingrediënten
- Een paar grote aardappels
- Zout
- Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder)
Hoedoejedat-jes
-
Stap 1
Was of schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes. Je kunt hiervoor ook een kaasschaaf gebruiken. Hoe dunner hoe beter!
-
Stap 2
Was de plakjes aardappel nu in het bakje water en droog ze daarna tussen keukenpapier of een handdoek.
-
Stap 3
Leg een stukje bakpapier op een bord en leg de plakjes aardappel erop. Zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen!
-
Stap 4
Doe nu een beetje zout en kruiden over je plakjes aardappel om ze een lekkere smaak te geven.
-
Stap 5
Zet het bord 5 minuten in de magnetron. De stand van de magnetron moet ongeveer 600 Watt zijn. Dan is je chips klaar!
Afleveringen
-
Aflevering
Chips