met chef-kok Leonardo
Spullen
- twee pannen
- pastavork
- aardappelstamper
- lepel
- vergiet
- glas
- rasp
Ingrediënten
- olijfolie
- knoflook
- zout en peper
- tomaat (vers of uit blik)
- pasta (penne of spaghetti)
- basilicum
- Parmezaanse kaas
Hoedoejedat-jes
-
Stap 1
Begin met het maken van de saus, want dit duurt langer dan het koken van de pasta. Zet wel alvast het water in een pan op het fornuis, zo kan je de pasta straks direct in de pan doen als het water kookt.
-
Stap 2
Voor de saus begin je met het schoonmaken van de knoflook. Dit kan zonder mes! Neem twee teentjes knoflook en sla ze met je hand plat. Zo kun je makkelijk het velletje eraf pellen. Doe nu ongeveer 5 eetlepels olijfolie in een pan en bak de knoflook zachtjes in de olie.
-
Stap 3
Als je knoflook goudbruin gebakken is, mogen de tomaten erbij! Stamp de knoflook en tomaten daarna fijn met de aardappelstamper. Doe daarna een beetje zout en peper bij de saus en proef of de saus lekker op smaak is. Laat de saus dan 10 minuten pruttelen.
-
Stap 4
Als het water in de andere pan kookt kun je de pasta gaan koken. Doe zout in het kokende water. Gebruik je ongeveer 4 liter water? Doe dan 1 eetlepel zout in de pan. Neem ongeveer de helft van de pasta en doe dit in de pan.
-
Stap 5
Tijdens het koken van de pasta kun je met de pastavork alvast goed roeren zodat het niet elkaar gaat kleven. Het is niet nodig om olijfolie in het water te doen! Kook de pasta ongeveer 10 tot 12 minuten. Schep voordat je de pasta afgiet eerst nog een glaasje kookvocht uit de pan. Pas op: het water is heet!
-
Stap 6
Je kunt zien of de pasta gaar is door een paar slierten uit het water te tillen met de pastavork. Als de slierten mooi om de vork heen hangen is de pasta waarschijnlijk gaar. Proef voor de zekerheid wel nog even, zodat je zeker weet of je pasta lekker is!
-
Stap 7
Nu ga je de pasta afgieten. Zet de vergiet in de gootsteen en schenk voorzichtig de pan erin leeg. Doe de pasta daarna in de pan met saus en schenk het kopje kookvocht erbij. Nu is de pasta klaar!
-
Stap 8
Schep de pasta op een bord en maak het af met wat basilicum. Je kunt een aantal blaadjes verscheuren en over de pasta strooien! Leg tot slot een heel blaadje basilicum bovenop.
-
Stap 9
Om het helemaal af te maken kun je wat Parmezaanse kaas over de pasta schaven! Nu is je pasta klaar, buon appetito!
Afleveringen
-
Aflevering
Italiaans eten