met Joy uit Kenia
Spullen
- Zout
- Touw
- Paperclip
- Cocktailprikkers
- Water
Nodig
- Pan
- Lepel
Hoedoejedat-jes
-
Stap 1
Vul een pan voor de helft met water. Doe er dan een eetlepel zout bij en roer het door. Herhaal dit tot je ziet dat het zout niet meer oplost. Doe er dan nog één eetlepel extra bij.
-
Stap 2
Verwarm de pan met zout water en roer het goed door. Nu lost de extra lepel zout waarschijnlijk wel op. Als je toch nog wat zoutkorrels ziet liggen in de pan, kun je het zoute water door een koffiefilter in een schone pan gieten.
-
Stap 3
Knoop een wollen draad aan het midden van een satéstokje. Maak een paperclip vast aan het andere eind van de draad. Leg een satéstokje op de pan. Zorg dat de paperclip onder water hangt.
-
Stap 4
Nu moet je ongeveer drie weken wachten. Het water uit de pan verdampt door de warmte van de zon of van je huis. Het zout blijft achter op het touwtje. Daar ontstaan mooie zoutkristallen.
Afleveringen
-
Aflevering
IJskristallen
-
Aflevering
Full Proof: Zout