met hulp van Tirsa
Ingrediënten
- Pinda’s (geroosterd en ongezouten)
Nodig
- Potjes
- Hakmolen (doe dit met een volwassene) of een staafmixer
Hoedoejedat-jes
-
Stap 1 | Pinda’s malen
Doe de pinda’s in de hakmolen en maal ze fijn.
-
Tip 1 | Pauze
Geef de hakmolen elke tien minuten even rust zodat het apparaat niet te heet wordt.
Zo kun je ook meteen checken of de pinda’s de juiste structuur hebben.
Voor korrelige pindakaas maal je iets korter, voor smeuïge pindakaas laat je de hakmolen wat langer draaien. -
Stap 2 | Pindakaas bewaren
-
Tip 2 | Label je potje
Maak meteen een leuk label en schrijf erop wanneer je de pindakaas hebt gemaakt. Dat is handig én leuk om te zien.
-
Stap 3 | Variaties
Pindakaas is op zichzelf al heerlijk, maar je kunt er ook mee variëren. Probeer eens kokosrasp, honing of chocoladepasta. Smullen maar!