Maak je eigen pindakaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon

met hulp van Tirsa

Ingrediënten

  • Pinda’s (geroosterd en ongezouten)

Nodig

  • Potjes
  • Hakmolen (doe dit met een volwassene) of een staafmixer

Hoedoejedat-jes

Zo maak je het

  • Stap 1 | Pinda’s malen | Pindakaas

    Stap 1 | Pinda’s malen

    Doe de pinda’s in de hakmolen en maal ze fijn.

  • Tip 1 | Pauze | Pindas maken

    Tip 1 | Pauze

    Geef de hakmolen elke tien minuten even rust zodat het apparaat niet te heet wordt.

    Zo kun je ook meteen checken of de pinda’s de juiste structuur hebben.
    Voor korrelige pindakaas maal je iets korter, voor smeuïge pindakaas laat je de hakmolen wat langer draaien.

  • Stap 2 | Pindakaas bewaren

    Stap 2 | Pindakaas bewaren

  • Tip 2 | Label je potje  | Pindakaas maken

    Tip 2 | Label je potje

    Maak meteen een leuk label en schrijf erop wanneer je de pindakaas hebt gemaakt. Dat is handig én leuk om te zien.

  • Stap 3 | Variaties | Pindakaas maken

    Stap 3 | Variaties

    Pindakaas is op zichzelf al heerlijk, maar je kunt er ook mee variëren. Probeer eens kokosrasp, honing of chocoladepasta. Smullen maar!

Resultaten

Bekijk resultaten

Dat was lastig...