Kruidnoten

  • 1 uur
  • 1 persoon

met Bakker Nico

  • Kruidnoten bakker nico
  • kruidnoten

Spullen

  • oven met bakplaat
  • bakpapier
  • vershoudfolie

Ingrediënten

  • 80 gram roomboter
  • 1½ eetlepel melk
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram bruine basterdsuiker

Zo maak je het

  • Klok

    Wachttijd

    Let op: dit recept heeft even tijd nodig! Het deeg moet 12 uur in de koelkast liggen.

  • stap 1 kruidnoten

    Stap 1

    Kneed de boter met je handen tot het soepel en zacht is. Doe daarna de bruine basterdsuiker erbij en kneed dit door elkaar.

  • Stap 2 kruidnoten

    Stap 2

    Doe nu de speculaaskruiden, de peper en het zout bij het mengsel en kneed het weer goed door.

  • Stap 3 kruidnoten

    Stap 3

    Voeg de keukenstroop en ongeveer de helft van de melk toe. Meng dit door elkaar.

  • stap 4 kruidnoten

    Stap 4

    Nu ga je de bloem toevoegen. Je zal merken dat het deeg een stuk droger en korreliger wordt. Als je het deeg hebt doorgekneed, voeg dan de rest van de melk toe.

  • Stap 5 kruidnoten

    Stap 5

    Van het deeg maak je nu één bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg het 12 uur in de koelkast.

  • Stap 6 kruidnoten

    Stap 6

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Strooi een dun laagje bloem op het aanrechtblad zodat je deeg niet blijft plakken en verdeel het deeg in vier gelijke stukken.

  • Stap 7 kruidnoten

    Stap 7

    Maak van ieder stuk nu een bolletje en rol elk bolletje daarna uit tot een pilletje. De pilletjes moeten ongeveer een centimeter dik worden.

  • Stap 8 kruidnoten

    Stap 8

    Snijd de deegrol in kleine stukjes van ongeveer 1 cm breed. Let op, je mes is scherp!

  • Stap 9 kruidnoten

    Stap 9

    Rol elk stukje deeg tussen je handen tot een balletje. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.

  • Stap 10 kruidnoten

    Stap 10

    Zet de bakplaat nu 8 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna draai je de bakplaat om en bak je de kruidnoten nog een keer 8 minuten. In totaal gaan de kruidnoten dus 16 minuten in de oven.

    Laat de kruidnoten even afkoelen.

    Eet smakelijk!

Resultaten

Bekijk resultaten