Met Italiaanse chef-kok Giovanni

Ingrediënten

Tomatensaus:

  • Olijfolie
  • Uien
  • Gezeefde tomaten
  • Basilicum 
  • Zout
  • Suiker

Roomsaus

  • Olijfolie
  • Pancetta
  • Kastanjechampignons
  • Room 

Botersaliesaus

  • Ongezouten roomboter
  • Salie blaadjes
  • Pasta water

Nodig

  • Pan
  • Parmezaanse kaas 
  • Peper 

Hoedoejedat-jes

Zo maak je het

  • stap 1 tomatensaus

    Tomatensaus - Stap 1

    Zet het vuur zacht en doe een scheut olijfolie in de pan. Als de olijfolie is opgewarmd, voeg je de uitjes toe. Fruit de uitjes tot ze een beetje bruin worden.

  • stap 2 tomatensaus

    Tomatensaus - Stap 2

    Voeg de tomatensaus en de basilicumblaadjes toe aan de uitjes wanneer deze bruin zijn. Dit laat je een half uur op een heel zacht vuurtje borrelen.

  • stap 3 tomatensaus

    Tomatensaus - Stap 3

    Na een half uur voeg je wat suiker toe tegen het bittere van de tomaat. Tot slot voeg je een snufje zout toe. Je tomatensaus is dan klaar! Dan kan je je favoriete pasta toevoegen en kan je er wat peper en Parmezaanse kaas bij doen.

  • roomsaus stap 1

    Roomsaus - Stap 1

    Verhit een heel klein beetje olijfolie in de pan en voeg hier de Italiaanse spekjes aan toe. De spekjes hebben van zichzelf al behoorlijk wat vet, daarom hoef je niet te veel olijfolie te gebruiken!

  • Roomsaus stap 2

    Roomsaus - Stap 2

    Als de spekjes een krokant korstje hebben kan je de kastanjechampignons toevoegen. Het vuur mag dan ook wat hoger. Als de champignons en de spekjes gaar zijn kan je de room erbij gieten. Roer dit vervolgens goed door elkaar.

  • roomsaus stap 3

    Roomsaus - Stap 3

    Als de saus te dik wordt voeg je wat kookwater van de pasta toe, zodat de saus weer wat dunner wordt. Vervolgens mag de pasta erbij. Voeg naar smaak ook wat zout, peper en Parmezaanse kaas toe. Dan is je pasta met roomsaus klaar!

  • botersaliesaus stap 1

    Boter-saliesaus - Stap 1

    Zet het vuur middelhoog en doe de boter en de salieblaadjes in de pan. Roer dit door met de bolle kant van een vork.

  • botersaliesaus stap 2

    Boter-saliesaus - Stap 2

    Als de boter gesmolten is laat je het nog even doorbakken, totdat het bruin wordt. Voeg een flinke schep van het kookwater van de pasta toe aan de boter. Daarna mag je het vuur wat zachter zetten.

  • botersaliesaus stap 3

    Boter-saliesaus - Stap 3

    Als het sausje steeds dikker wordt kan je een pasta die je lekker vindt toevoegen aan de saus. Voeg nog een snufje zout, wat Parmezaanse kaas en wat peper naar smaak toe. Laat dit nog even door bubbelen en je boter-saliesaus pasta is klaar!

Resultaten

Bekijk resultaten

Afleveringen

Dat was lastig...