Met Eveline Wu

Spullen

  • sushirijst
  • sushi-marinade
  • zeewier
  • zalm
  • water
  • sesam
  • gebakken garnalen
  • komkommer (of andere groente die je lekker vindt)

Nodig

  • keukenfolie
  • sushi-matje

Hoedoejedat-jes

Zo maak je het

  • sushirsijst wassen

    Stap 1: Sushirijst wassen

    Voor je de rijst gaat koken, ga je deze eerst wassen. Doe de rijst is een grote kom met water, en roer deze een beetje door. Vervolgens giet je de rijst weer af. Dit herhaal je 3 keer.

  • sushirijst koken

    Stap 2: Sushirijst koken

    Vervolgens mag je de rijst koken. Dit kan op verschillende manieren. Met een rijstkoker, maar als je deze niet hebt, kan het ook gewoon in een pan. 

    Je gebruikt dezelfde hoeveelheid rijst als water. Begin op een hoog vuur. Zodra het water kookt draai je terug naar een laag vuur. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten staan. 

    Als de rijst gekookt is, doe je de rijst in een grote schaal en meng je het met de marinade. Laat het vervolgens nog een uur afkoelen voordat je de sushi gaat maken.

  • Nigiri zalm| stap 1

    Nigiri zalm | Stap 1

    Voor de Nigiri zalm kan je het beste lekkere verse zalm gebruiken. Deze snijden we in hele dunnen plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Zorg er wel voor dat je voorzichtig doet met het scherpe mes! 

  • tip: hand natmaken

    Tip 1

    Om te voorkomen dat de rijst aan je vingers blijft plakken kan je twee dingen doen:

    • Maak je vingertoppen nat met een beetje water.
    • Gebruik keukenhandschoenen. Als je ze aan hebt wrijf je deze in met een klein beetje olijfolie.

  • Nigiri rijstbal maken

    Nigiri zalm | Stap 2

    Als de zalm gesneden is en de rijst is afgekoeld, dan kan je de rijst vormen. Pak ongeveer één eetlepel rijst in je handpalm en knijp deze voorzichtig dicht. Draai de rijst om en knijp nog een keer. Zo krijg je een mooie ovale rijstbal.

  • nigiri stap 3

    Nigiri zalm | Stap 3

    Als laatste leg je de zalm op de rijstbal en druk je deze voorzichtig aan. Op deze manier blijft die mooi plakken. Nu is de nigiri zalm klaar! 

  • Kushi Maki Sushi | Stap 1

    Kushi Maki Sushi | Stap 1

    Pak het zeewier en leg een dun laagje rijst op je zeewierblad. Strooi hier sesamzaadjes over heen.  

  • tip matje

    Tip 2

    Om te zorgen dat je matje niet aan de rijst blijft plakken, wikkel je het matje in met folie. 

  • kushi stap 2

    Kushi Maki Sushi | Stap 2

    Draai je zeewier met rijst om op het matje. Doe er een beetje Japanse mayonaise op en de gebakken garnalen daar boven op. 

  • stap 3 sushi

    Kushi Maki Sushi | Stap 3

    Dan rol je de sushi voorzichtig op. Vervolgens snij je de sushi in stukjes van ongeveer 2 centimeter dik, maar wees voorzichtig met het mes. Dan is je Kushi Maki Sushi klaar!

  • vega sushi

    Vega Sushi - kappa magi | Stap 1

    Vul het zeewier voor twee derde met een dun laagje rijst. Leg komkommer reepjes in het midden van je zeewier. 

  • vega stap 2

    Vega Sushi - kappa magi | Stap 2

    Rol de sushi op. Daarna snij je de rol in acht stukjes van ongeveer twee centimeter. Dan is je vegetarische Sushi de kappa magi klaar!

Resultaten

Bekijk resultaten

Afleveringen

Dat was lastig...