Gekleurde pannenkoeken maken

  • 30 minuten
  • 1 persoon

Estée maakt

Spullen

  • Koekenpan
  • Twee mengkommen
  • Een bord met 
  • Een klein schoteltje 
  • Garde
  • Schilmesje
  • Aantal lepels

Nodig

  • 2 x 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • Roomboter of zonnebloemolie
  • Poedersuiker
  • Snufje zout
  • 200 ml Wortelsap
  • 200 ml Bietensap
  • Lekkers voor op de pannenkoek bijvoorbeeld een appel of peer

Zo maak je het

  • start estee

    Ideeën voor een prachtige pannenkoek

    Wil je meedoen aan de wedstrijd? Maak dan een prachtige pannenkoek. Je mag helemaal zelf bedenken wat voor pannenkoek je maakt. In deze maak-het-zelf legt Estée uit hoe je gekleurde pannenkoeken maakt, maar je mag ook zelf iets verzinnen. Maak er een foto van en stuur hem in!  

  • Stap 1 gekleurde pannenkoeken

    Stap 1

    Verzamel alle ingrediënten voor het beslag. Pak de beslagkom en doe het bloem erin. Doe daarna het eitje erbij en kluts het een beetje los.

  • Stap 2 gekleurde pannenkoeken

    Stap 2

    Om het beslag voor de oranje pannenkoeken te maken, gebruik je wortelsap. Voeg een klein beetje wortelsap toe om de klontjes uit het beslag te halen. Voeg daarna de rest toe. Roer vervolgens met de garde tot het beslag glad is. 

    Voor paarse pannenkoeken kan je bietensap gebruiken. 

  • Stap 3 gekleurde pannenkoeken

    Stap 3

    Voeg een snufje zout toe. Roer het zout door het beslag. Je beslag is nu klaar!

  • Stap 4 Gekleurde pannenkoeken

    Stap 4

    Het is tijd om de pannenkoeken te bakken.

    Vraag je ouders of verzorgers om je te helpen.

    Doe het vuur aan en zet de koekenpan erop. Doe een scheutje olie of een klontje roomboter in de pan. Gebruik een lepel om de boter te verdelen. Wacht tot de grote bellen weg zijn en de boter lichtbruin is. 

     

  • Stap 5 gekleurde pannenkoeken

    Stap 5

    Giet een laagje beslag in de pan. Je kan hiervoor een soeplepel gebruiken. Je kan ook meteen uit de beslagkom gieten. Om het beslag te verdelen, beweeg je de pan heen en weer. 

  • Stap 6 Gekleurde pannenkoeken

    Stap 6

    Laat de pan met het beslag even op het vuur staan. Controleer of de pannenkoek droog is, door met je vinger te voelen in het midden van de pannenkoek. Als er geen beslag aan je vinger blijft plakken, dan kun je de pannenkoek omdraaien.

  • Stap 8

    Stap 7

    Draai de pannenkoek om en laat de pannenkoek nog even bakken aan de andere kant.

    Wil je weten hoe je de pannenkoek kunt omdraaien: bekijk hier het HOEDOEJEDAT-JE

  • Stap 8 Gekleurde pannenkoeken

    Stap 8

    De pannenkoek is nu klaar. Leg de pannenkoek op een bordje.

    TIP: Leg een schoteltje op het bord, hierdoor kun je de pannenkoek later beter pakken.

  • Stap 10 gekleurde pannenkoeken

    Stap 9

    Ga door met het pannenkoeken bakken, totdat het oranje beslag op is.

  • Stap 9 Gekleurde pannenkoeken

    Stap 10

    Nu kun je de pannenkoeken gaan versieren! Estée gebruikt bijvoorbeeld een appel en een peer, maar jij mag zelf bepalen hoe jij je pannenkoek versiert.

  • Stap 10 Gekleurde pannenkoeken

    Stap 11

    Begin met het doormidden snijden van het fruit. Voorzichtig met het scherpe mesje! Snij deze stukken nog een keer doormidden.

    Wil je weten hoe je veilig kan snijden: bekijk hier het HOEDOEJEDAT-tje voor snij-tips.

  • Stap 11

    Stap 12

    Verwijder het klokhuis uit het fruit. 

  • Stap 12

    Stap 13

    Snij het fruit in kleinere stukjes.

  • Stap 13

    Stap 14

    Leg de stukjes fruit op je pannenkoek. Voeg nog een beetje poedersuiker toe voor de smaak. 

  • Stap 14

    Stap 15

    Rol je pannenkoek op en je bent klaar! Je hebt heerlijke pannenkoeken gemaakt. 

Resultaten

Bekijk resultaten

Afleveringen

Dat was lastig...

  • Checkook

    Checkook

    Gebruik melk ipv sap! Ze zagen er leuk uit, maar smaakten niet erg lekker. De wortel ging nog wel. Met kaas goed te doen!

  • Zapp pannenkoek

    Zapp pannenkoek

    Zorg er voor dat je niet in spiegelbeeld schrijft! Helaas heb ik hier te laat aan gedacht.