Met kok Estée Strooker
Spullen
- Koekenpan
- Twee mengkommen
- Een bord
- Een klein schoteltje
- Garde
- Schilmesje
- Aantal lepels
Nodig
- 2 x 100 gram bloem
- 2 eieren
- Roomboter of zonnebloemolie
- Poedersuiker
- Snufje zout
- 200 ml Wortelsap
- 200 ml Bietensap
- Lekkers voor op de pannenkoek bijvoorbeeld een appel of peer
Hoedoejedat-jes
-
Ideeën voor een prachtige pannenkoek
Wil je meedoen aan de wedstrijd? Maak dan een prachtige pannenkoek. Je mag helemaal zelf bedenken wat voor pannenkoek je maakt. In deze maak-het-zelf legt Estée uit hoe je gekleurde pannenkoeken maakt, maar je mag ook zelf iets verzinnen. Maak er een foto van en stuur hem in!
-
Stap 1
Verzamel alle ingrediënten voor het beslag. Pak de beslagkom en doe het bloem erin. Doe daarna het eitje erbij en kluts het een beetje los.
-
Stap 2
Om het beslag voor de oranje pannenkoeken te maken, gebruik je wortelsap. Voeg een klein beetje wortelsap toe om de klontjes uit het beslag te halen. Voeg daarna de rest toe. Roer vervolgens met de garde tot het beslag glad is.
Voor paarse pannenkoeken kan je bietensap gebruiken.
-
Stap 3
Voeg een snufje zout toe. Roer het zout door het beslag. Je beslag is nu klaar!
-
Stap 4
Het is tijd om de pannenkoeken te bakken.
Vraag je ouders of verzorgers om je te helpen.
Doe het vuur aan en zet de koekenpan erop. Doe een scheutje olie of een klontje roomboter in de pan. Gebruik een lepel om de boter te verdelen. Wacht tot de grote bellen weg zijn en de boter lichtbruin is.
-
Stap 5
Giet een laagje beslag in de pan. Je kan hiervoor een soeplepel gebruiken. Je kan ook meteen uit de beslagkom gieten. Om het beslag te verdelen, beweeg je de pan heen en weer.
-
Stap 6
Laat de pan met het beslag even op het vuur staan. Controleer of de pannenkoek droog is, door met je vinger te voelen in het midden van de pannenkoek. Als er geen beslag aan je vinger blijft plakken, dan kun je de pannenkoek omdraaien.
-
Stap 7
Draai de pannenkoek om en laat de pannenkoek nog even bakken aan de andere kant.
Wil je weten hoe je de pannenkoek kunt omdraaien: bekijk hier het HOEDOEJEDAT-JE.
-
Stap 8
De pannenkoek is nu klaar. Leg de pannenkoek op een bordje.
TIP: Leg een schoteltje op het bord, hierdoor kun je de pannenkoek later beter pakken.
-
Stap 9
Ga door met het pannenkoeken bakken, totdat het oranje beslag op is.
-
Stap 10
Nu kun je de pannenkoeken gaan versieren! Estée gebruikt bijvoorbeeld een appel en een peer, maar jij mag zelf bepalen hoe jij je pannenkoek versiert.
-
Stap 11
Begin met het doormidden snijden van het fruit. Voorzichtig met het scherpe mesje! Snij deze stukken nog een keer doormidden.
Wil je weten hoe je veilig kan snijden: bekijk hier het HOEDOEJEDAT-tje voor snij-tips.
-
Stap 12
Verwijder het klokhuis uit het fruit.
-
Stap 13
Snij het fruit in kleinere stukjes.
-
Stap 14
Leg de stukjes fruit op je pannenkoek. Voeg nog een beetje poedersuiker toe voor de smaak.
-
Stap 15
Rol je pannenkoek op en je bent klaar! Je hebt heerlijke pannenkoeken gemaakt.
Afleveringen
-
Aflevering
Estée maakt