Met Peter
Spullen
- 300 gram suiker
- 120 gram glucose
- 120 ml water
- 10 ml citroensap
- Smaakstof, naar eigen smaak
- Kleurstof
Nodig
- Lollystokjes
- Pan
- Spatel
- Kwast
- Thermometer
- Lollyvorm
Hoedoejedat-jes
-
Let op!
LET OP: Maak deze opdracht met een volwassene. De suiker wordt heter dan kokend water!
-
Stap 1
Doe de suiker, glucose en het water in de pan. Roer dit even door.
-
Stap 2
Zet de pan om het vuur en maak het mengsel warm. Pas op: dit is heet!
Vraag je ouders om hulp!
-
Stap 3
Blijf roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel doorzichtig is.
-
Stap 4
Maak de kwast een klein beetje nat en haal de suiker weg die aan de zijkant van de pan zit. Zo kan de suiker niet aanbranden!
-
Stap 5
Pak als de suiker kookt de thermometer erbij. Warm de suiker op tot 155℃.
-
Stap 6
Haal als de suiker warm genoeg is de pan van het vuur.
-
Stap 7
Voeg zes druppels smaakstof, de kleurstof en het citroensap toe. Roer dit goed door! Pas op, dit spettert en dat is heet!
-
Stap 8
Doe de lollystokjes in de vorm en giet het suikermengsel in de vorm. Laat de lolly's een uur afkoelen. Kom niet met je handen aan het hete mengsel tot het is afgekoeld!
-
Stap 9
Als de lolly is afgekoeld haal je hem voorzichtig uit de vorm.
-
Stap 10
De lolly is helemaal klaar. Nu kan je hem lekker op gaan eten!
Afleveringen
-
Aflevering
Peter maakt