• 1.5 uur
  • 1 persoon

Met Peter

Spullen

  • 300 gram suiker
  • 120 gram glucose
  • 120 ml water
  • 10 ml citroensap
  • Smaakstof, naar eigen smaak
  • Kleurstof 

Nodig

  • Lollystokjes
  • Pan
  • Spatel
  • Kwast
  • Thermometer
  • Lollyvorm 

Hoedoejedat-jes

Zo maak je het

Download stappenplan
  • lolly, let op

    Let op!

    LET OP: Maak deze opdracht met een volwassene. De suiker wordt heter dan kokend water!

  • Stap 1 loly

    Stap 1

    Doe de suiker, glucose en het water in de pan. Roer dit even door. 

  • Stap 2 lolly

    Stap 2

    Zet de pan om het vuur en maak het mengsel warm. Pas op: dit is heet! 

    Vraag je ouders om hulp! 

  • Stap 3 lolly

    Stap 3

    Blijf roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel doorzichtig is. 

  • Stap 4 lolly

    Stap 4

    Maak de kwast een klein beetje nat en haal de suiker weg die aan de zijkant van de pan zit. Zo kan de suiker niet aanbranden! 

  • Stap 5 lolly

    Stap 5

    Pak als de suiker kookt de thermometer erbij. Warm de suiker op tot 155℃. 

  • Stap 6 lolly

    Stap 6

    Haal als de suiker warm genoeg is de pan van het vuur. 

  • Stap 7 lolly

    Stap 7

    Voeg zes druppels smaakstof, de kleurstof en het citroensap toe. Roer dit goed door! Pas op, dit spettert en dat is heet!

  • Stap 8 lolly

    Stap 8

    Doe de lollystokjes in de vorm en giet het suikermengsel in de vorm. Laat de lolly's een uur afkoelen. Kom niet met je handen aan het hete mengsel tot het is afgekoeld!

  • Stap 9 lolly

    Stap 9

    Als de lolly is afgekoeld haal je hem voorzichtig uit de vorm. 

  • Stap 10 lolly

    Stap 10

    De lolly is helemaal klaar. Nu kan je hem lekker op gaan eten! 

Resultaten

Bekijk resultaten

Afleveringen

Dat was lastig...

  • Bruine mickey

    Bruine mickey

    Niet te lang laten koken:)

  • Lolly maken

    Lolly maken

    Bij ons wilde hij niet hard worden, toe zette we de lolly in de vriezer en nu wilt ie niet uit t vormpje komen!