Nieuws

Winnaars Stop-motion animatie maken met Jasper

Winnaars Stop-motion animatie
2 juni 2022

Dit zijn de winnaars van de Stop-motion animatie wedstrijd, gekozen door de expert Jasper. Gefeliciteerd

Nummer 1: Joris - Met de kippen op stok
In de animatie Met de kippen op stok van Joris is over alle onderdelen van film nagedacht. Het verhaal is goed te volgen, duurt niet te lang maar ook niet te kort en de grap aan het einde was een echte verrassing! Ook heeft Joris goed nagedacht over zijn set ontwerp en een mooie combinatie gemaakt van een getekende achtergrond en een schuur die hij beiden zelf heeft gemaakt, net zoals de boer en de kippen. Een terechte eerste prijs dus en we hopen dat we nog veel animaties van Joris mogen zien in de toekomst. Wie weet wel ooit in de bioscoop!  

Nummer 2: Jamy - De visjes
Jamy vangt in haar animatie de visjes precies het gevoel van een echte onderwaterwereld. Verschillende visjes, groot en klein zien we voorbij komen, allemaal met aandacht en liefde getekend door Jamy zelf. Ik was bijzonder onder de indruk van de verschillende standen waarin ze de vis in de hoofdrol had getekend om zo een suggestie van zwemmen op te roepen. Heel knap! Ook de keuze voor de muziek was precies goed bij het onderwerp en maakt de film echt een plezier om te kijken!

Nummer 3: Marie - Pannekoekenheld
Het plezier in het maken spat er vanaf bij de animatie Pannenkoekenheld van Marie! De film zit vol met leuke grapjes en er gebeurd zó veel in een korte tijd dat je goed moet blijven opletten. Maar het blijft toch duidelijk en we raken de draad nooit kwijt. Knap van Marie is dat ze met meerdere sets heeft gewerkt en ook verschillende stemacteurs heeft ingezet. We hebben hier te maken met een echte regisseur!