Maak zelf super verse eierkoeken!
Spullen
- Bakpapier
- Oven met bakplaat
- Lepel
- Spatel
- Grote kom
- Rasper
- Mixer
- Ovenhandschoen
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Geraspte citroen
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Hoedoejedat-jes
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat alvast met een bakpapier. Doe nu de twee eieren, de suiker en de vanillesuiker in de kom. Zet dit even opzij.
-
Stap 2
Neem nu een andere kom en doe daar de bloem, het bakpoeder, een snufje zout en het citroenrasp in. Meng dit goed door elkaar.
-
Stap 3
Pak nu het eier-suikermengsel erbij en mix dit goed door elkaar. Blijf mixen tot alle suiker is opgelost.
-
Stap 4
Doe nu het bloemmengsel bij het eiermengsel en spatel dit langzaam door elkaar heen. Het beslag is klaar als alles goed is gemengd!
-
Stap 5
Neem een lepel en verdeel kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat. Let op dat je de hoopjes niet te dicht bij elkaar legt!
-
Stap 6
Zet de bakplaat nu voor 15 minuten in de oven. De eierkoeken zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn!
Afleveringen
-
Aflevering
Bakker