met meesterijsbereider Luc
Ingrediënten
- 8 perssinaasappels
- 100 gram suiker
- 400 ml water
Spullen
- garde
- maatbeker
- platte bak
- vork of lepel
- grote mengkom
- snijplank
- mes
- sinaasappelpers
- glas
- schaaltje
- rietje/lepeltje
Hoedoejedat-jes
-
Wachttijd
Let op: dit recept heeft even tijd nodig. Je moet het ijs ongeveer 4 keer 60 minuten in de vriezer zetten!
-
Stap 1
Doe 400 ml (lauw) water in de maatbeker en giet dit in je grote mengkom. Doe dan de suiker bij het water en roer met de garde tot alle suiker in het water is opgelost.
-
Stap 2
Snij de sinaasappels door de helft. Doe dit in het midden van de sinaasappel, en niet door het kroontje. Pers daarna alle sinaasappels uit en verzamel het sap.
-
Stap 3
Als je alle sinaasappels hebt uitgeperst kun je het sap bij je water-suikermengsel doen. Als het goed is heb je nu ongeveer een liter!
-
Stap 4
Giet het mengsel in de platte bak. Het moet wel een bak zijn die in de vriezer past. Zet de bak daarna 60 minuten in de vriezer!
-
Stap 5
Als het mengsel een uur in de vriezer heeft gestaan haal je de bak er uit. Als het goed is is het mengsel al een beetje bevroren! Schep met een lepel het mengsel om, zodat het vocht weer wordt vermengd met het ijs.
-
Stap 6
Zet de bak een tweede keer terug in de vriezer voor 60 minuten en schep het ijs daarna weer om. Herhaal dit 3 of 4 keer, tot jij denkt dat het ijs goed is om op te eten!
-
Stap 7
Schep je sorbetijs in een mooi glas of schaaltje en smullen maar!
Afleveringen
-
Aflevering
IJsfabriek