met Bakker Nico
Spullen
- oven met bakplaat
- bakpapier
- vershoudfolie
Ingrediënten
- 80 gram roomboter
- 1½ eetlepel melk
- snufje peper
- snufje zout
- 1 eetlepel keukenstroop
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram bruine basterdsuiker
Hoedoejedat-jes
-
Wachttijd
Let op: dit recept heeft even tijd nodig! Het deeg moet 12 uur in de koelkast liggen.
-
Stap 1
Kneed de boter met je handen tot het soepel en zacht is. Doe daarna de bruine basterdsuiker erbij en kneed dit door elkaar.
-
Stap 2
Doe nu de speculaaskruiden, de peper en het zout bij het mengsel en kneed het weer goed door.
-
Stap 3
Voeg de keukenstroop en ongeveer de helft van de melk toe. Meng dit door elkaar.
-
Stap 4
Nu ga je de bloem toevoegen. Je zal merken dat het deeg een stuk droger en korreliger wordt. Als je het deeg hebt doorgekneed, voeg dan de rest van de melk toe.
-
Stap 5
Van het deeg maak je nu één bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg het 12 uur in de koelkast.
-
Stap 6
Verwarm de oven voor op 170 graden. Strooi een dun laagje bloem op het aanrechtblad zodat je deeg niet blijft plakken en verdeel het deeg in vier gelijke stukken.
-
Stap 7
Maak van ieder stuk nu een bolletje en rol elk bolletje daarna uit tot een pilletje. De pilletjes moeten ongeveer een centimeter dik worden.
-
Stap 8
Snijd de deegrol in kleine stukjes van ongeveer 1 cm breed. Let op, je mes is scherp!
-
Stap 9
Rol elk stukje deeg tussen je handen tot een balletje. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
-
Stap 10
Zet de bakplaat nu 8 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna draai je de bakplaat om en bak je de kruidnoten nog een keer 8 minuten. In totaal gaan de kruidnoten dus 16 minuten in de oven.
Laat de kruidnoten even afkoelen.
Eet smakelijk!
Meer lekkers...
-
Aflevering
Het Kantoor 195