met Bakker Tom
Spullen
- 2 kommen
- kwast
- bakpapier
- bakplaat
- schone werkbank
- oven
- ovenhandschoenen
Ingrediënten
- 200 gram kwark
- 500 gram bloem
- 2 eitjes
- 10 gram bakpoeder
- 100 gram suiker
- 100 gram vanillesuiker
- 10 gram zout
- 40 gram olijfolie
- rozijnen
- 60 gram melk
- grove suiker voor de bovenkant
Hoedoejedatjes
-
Stap 1
Doe de volgende ingrediënten samen in een kom: bloem, zout, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Meng dit met de hand.
-
Stap 2
Meng in een andere kom de eieren, de melk en de olie.
-
Stap 3
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eiermengsel erbij. Schep nu de kwark bij de bloem. Kneed dit door elkaar. Als alles een mooi geheel is en lekker plakt dan is je deeg klaar.
-
Stap 4
Pak nu de rozijnen, gooi ze erbij meng ze goed door het deeg heen.
-
Stap 5
Strooi wat bloem op je aanrecht en leg je deeg hier op. Rol het deeg in een lange worst van ongeveer 70 centimeter. Zo kun je het in gelijkmatige stukjes hakken. Als het deeg te veel gaat plakken kun je er een beetje extra bloem op strooien.
-
Stap 6
Verdeel met een mes de worst in kleine stukjes van ongeveer 4 centimeter. Let op! Je mes is scherp.
-
Stap 7
Pak een stukje deeg en leg het op je hand. Draai met je andere hand nu rondjes, zo krijg je een mooi rond bolletje.
-
Stap 8
Maak de bolletjes met water en een kwast een beetje nat van boven. Dip de bolletjes in de suiker. Omdat ze nat zijn blijft de suiker plakken aan de bovenkant.
-
Stap 9
Leg de kwarkbolletjes op de bakplaat, maar zorg dat ze een beetje ruimte hebben.
-
Stap 10
Stel je oven in op 160 graden. Let op dat je je handen niet verbrandt! De bolletjes gaan nu 10 minuten in de oven.
-
Stap 11
Zijn de 10 minuten om? Draai de bakplaat en bak ze nog 5 minuten.
-
Stap 12
Nu zijn je kwarkbolletjes klaar. Smakelijk eten!
Afleveringen
-
Aflevering
Bakker